Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 30 Nisan 2018

ABONE OL

Uluslararası İslâm Eğitimi Konuşuldu

Esenler Belediyesi sponsorluğunda, Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Uluslararası İslâm Eğitimi Kongresi" Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Esenler Belediyesi sponsorluğunda, Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası İslâm Eğitimi Kongresi” Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Farklı ülkelerden gelen ve din eğitimi alanında uzman kişilerin gerçekleştirdiği panellerde, İslâmi eğitimin eksiklerinin farkına varılarak bu eğitimlerin öneminin kavranması hedeflendi. Uzun yıllardır üzerinde tartışılan ve hep eleştiri konusu haline getirilen Batı merkezli eğitim yapısı karşısında İslâm kültür ve medeniyeti ile uyumlu bir eğitim sisteminin konuşulduğu paneller; eğitimciler, yöneticiler ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirildi.

2018 yılı ana teması olarak belirlenen İslâm Düşünce Geleneğinde Eğitimsel Kavramlar başlığında kabul edilen bildiriler özel oturumda sunuldu. İslâmi eğitim ile ilgili meselelerle konusunda ABD, İngiltere, İran, Mısır, Nijerya, Malezya, Ürdün, Kanada, Suudi Arabistan, Kırgızistan, Pakistan gibi 15 farklı ülkeden tebliğler sunuldu. Her yıl düzenli olarak yapılması planlanan kongre, farklı üniversitelerle işbirliği yapılarak geleneksel hale dönüştürülmesi hedefleniyor.

BATI’DA DA EN ÇOK EĞİTİM BAKANI DEĞİŞİYOR

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, eğitim işinin zorluğuna işaret ederek, bu meselenin sadece Doğu’ya ya da İslam dünyasına ait olmadığını söyledi. Batı’nın da eğitim alanında problemler yaşadığını dile getiren Köse, “Batı ülkelerinde de en çok bakanın değiştiği alan eğitim alanıdır. Eğitim ve sağlık hizmetleri konusunda Batı’nın da büyük dertleri var çünkü sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz. Bizim derdimiz daha çok, çünkü değiştiren onlar, takip etmek zorunda, geride kalan, sürekli kayıp yaşayan biziz” diye konuştu.

90 KONUŞMACI, 25 OTURUM

Açılış konuşmalarının ardından başlayan oturumlarda Farklı Yaş Dönemleri ve Din Eğitimi, İslam Eğitimcileri, İslam Ülkelerinde Din Eğitimi, Gayri Müslim Ülkelerde Din Eğitimi, Örgün Eğitim Kurumlarında Din Eğitimi ve İmam-Hatipler, Diyanet İşleri ve Yaygın Din Eğitimi Hizmetleri, Din Eğitiminde Medya-Cemaatler ve STK’lar gibi farklı birçok başlık konuşuldu. İki gün süren kongrede 90 konuşmacı 25 oturumda sunum yaptı.

Diğer Haberler