Eklenme tarihi 20 Nisan 2015

Taekwondoculardan Hadis Yarışması

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen “ 40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması”nda, Taekwondo takımı sporcuları, en kısa sürede en çok hadisi ezbere okumak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen “40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması”nda, Taekwondo takımı sporcuları, en kısa sürede en çok hadisi ezbere okumak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi, Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen ve Taekwondo takımı sporcularının katıldığı “40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması”na ev sahipliği yaptı. Jüri üyelerinin gözetiminde gerçekleşen yarışmaya, Taekwondo branşında eğitim alan 9- 16 yaş arasındaki sporcular katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan yarışmada, semazen grubunun gösterisi ilgiyle izlendi. Sema gösterisinin ardından eğitim aldıkları branşlarını temsilen sahneye tek tek çıkan sporcular, jüri üyelerinin verdikleri zaman dilimi içerisinde bildikleri hadisleri ezbere okudular. Heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmada sporcular, şampiyon olabilmek için uzun süre ter döktüler.

Yarışmacıların hadislerini okumalarının ardından jüri üyeleri, yaptıkları değerlendirme sonucunda; dereceye girenlerin isimlerini açıkladı. Nefeslerin tutulduğu finalde, jüri üyeleri hadis okuyan tüm yarışmacı sporcuları; ses uyumu, tonlama, vurgu, üslup, jest ve mimiklere göre değerlendirdi ve en kısa sürede en çok hadisi okuyan sporcular belirlendi. Yarışmaya katılan sporculara da katılım belgesi verildi.