Eklenme tarihi 7 Mart 2019
ABONE OLRap Müziğe Kendi Derdimizi Dökelim
"Hayatımda Müzik Var" programında konuşan rap sanatçısı Resul Aydemir, Afro Amerikalılar kölelik gibi dertlerini anlatarak rap müziğe başladılar. Bize bizim derdimizi anlatacak rap müzik lâzım" dedi.
“Hayatımda Müzik Var” programında konuşan rap sanatçısı Resul Aydemir, Afro Amerikalılar kölelik gibi dertlerini anlatarak rap müziğe başladılar. Bize bizim derdimizi anlatacak rap müzik lâzım” dedi.
Lise öğrencilerini hayranı oldukları sanatçılarla buluşturmayı hedefleyen “Hayatımda Müzik Var” programının ilki gerçekleşti. Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen ve rap sanatçısı Resul Aydemir’in katıldığı programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
BABAM ‘FİLİSTİN’ ŞARKIMDA AĞLAMIŞ
Müzikal kariyerinin nasıl başladığıyla ilgili konuşan Aydemir, “Babamın haberi olmadan 5 sene rap müzik yaptım hafızlık döneminde. Genç Dergi benimle röportaj yapmak istedi o dönemde, ben de bir kaç öğrenci fanzin çıkarıyorlar herhalde diye düşündüm. Meğer 30 bin abonesi varmış, röportajı vermiş bulundum. Bu dergi babamın eline geçiyor, kapakta ben varım. Röportajda rap müziğin ilk olarak mazlumların sesi olarak ortaya çıktığını ve şu an dünyadaki mazlum coğrafyaların çoğunun Müslüman olduğunu söylemiştim. Verdiğim bu röportaj babamın hoşuna gitmiş, kardeşimden benim şarkılarımı açmasını istemiş. Babam ‘Filistin’ parçamı dinleyince ağlamış, üzülmüş. Bana ‘Ben neden bilmiyorum şarkı yaptığını?’ dedi, içimden diyorum ki, ‘Sen bilsen ben yaşıyor olmazdım herhalde’ ama sonra işler değişti” dedi.
CENAZE BAŞINDA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTİYORLAR
O Ses Türkiye macerasını da anlatan Aydemir, “O Ses Türkiye’ye davet ettiler beni. Telefonda benimle Acun ağabey konuştu, tabi ben o zamanlar gassalım rap müzik yapıyorum ama konser falan vermiyorum. Şu an mesleğimi yapamıyorum çünkü insanlar cenazenin başında fotoğraf çektirmek istiyor. Şaşırdım tabii Acun ağabey aradığında, beklemiyordum kendisinin aramasını. ‘Masal’ parçamı dinlemiş çok beğenmiş. O Ses Türkiye’ye davet etti beni, ben de etrafımdakilere danıştım ve yarışmaya katıldım. Sonra büyük ilgiyle karşılaştım yarışmada ve ikinci oldum” ifadelerine yer verdi.
BİZİM DERDİMİZ BAŞKA ONLARIN BAŞKA
Gençlere hedefleri ve yapmak istedikleri konusunda kararlı davranmalarını ve rol model olarak değerlerimize zarar vermeyecek kişileri seçmelerini söyleyen Aydemir, “Eskiden televizyonda rol modeller vardı, şimdi sosyal medyada varlar. Bunlara özenmeyin demeyeceğim ama eğer bu işin doğrusunu yapmak gibi bir gayretiniz varsa devam edin. Ben bu işi yapmaya başlamadan önce babamın destekçim olacağını bilmiyordum ama şimdi babam cuma namazı çıkışında Cd’mi satıyor çünkü doğru insanların teveccühünü kazandım, böyle olunca ailemin de desteğini aldım. Rap müziğinin bir hikayesi var, bir fikrin ürünü. Afro Amerikalıların rap yapmaya başlamasının da bir hikayesi var, bir dertleri var o insanların. Bunun ardında dört yüz yıllık kölelik geçmişleri var. Türkiye’de rap yaparken onların derdi olan konulara atıfta bulunarak rap yapmak biraz komik oluyor çünkü biz onların yaşadıklarını yaşamadık. Bize bizim derdimizi anlatacak rap müzik lâzım” diye konuştu.