Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 4 Mayıs 2012

ABONE OL

Öğrencilerden Teknolojinin Tarihine Gezi

Fevzi Çakmak Kütüphanesi, okullar arası diyalogu artırmak için öğrencileri geziye götürdü. Gülhane Parkı’ndaki İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne giden öğrenciler, İslam kültürünün bilim dünyasına kattığı değerlere hayran kaldı.

Fevzi Çakmak Kütüphanesi, okullar arası diyalogu artırmak için öğrencileri geziye götürdü. Gülhane Parkı’ndaki İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne giden öğrenciler, İslam kültürünün bilim dünyasına kattığı değerlere hayran kaldı.

Esenler Belediyesi, çocukların arkadaşlarıyla birlikte eğlenirken öğrenmelerini sağlamak ve kültürel birikimlerin artırmak adına sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Kütüphane Müdürlüğü’ne bağlı Fevzi Çakmak Kütüphanesi’nin hayata geçirdiği “okullar arası diyalog” projesiyle, ilçede eğitim gören çocuklar hem farklı okullardaki arkadaşlarıyla tanışma fırsatı buluyor hem de hep birlikte eğlenerek öğrenme fırsatı buluyor.

 Son olarak Esenler İmam Hatip Lisesi ile Neyyir Turan İlk Öğretim Okulu öğrencilerini bir araya getiren “Okullar arası diyalog” gezisi, Gülhane Parkı içinde yer alan İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne düzenlendi. TÜBA (Türk Bilim adamları) onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletlerin sergilendiği müzeyi büyük bir dikkat ve merakla gezen öğrenciler, İslam kültürünün bilim dünyasına ve modern bilimin oluşmasına sağladığı katkıları gözler önüne seren müzeye hayran kaldı.

 “İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi”nde; İslam bilginlerinin tarihin tozlu sayfalarında kalan buluşlarını gün yüzüne çıkaran, Müslüman bilginlerin kurdukları kimyasal düzenekler ile rasathane, hastane, üniversite gibi kurumsal eserlerle Darüşşifalar, yapay mücevher imalatı için yapılmış fırınlar, Hekim ve Kimyacı Ebu Bekr Er Râzi‘nin “metalleri eritmek, ametalleri işlemek” amacıyla yaptığı fonksiyon hesapları da görsel olarak yer alıyor.

KÜLTÜREL YÖNÜ GÜÇLÜ NESİLLER YETİŞİYOR

Okullar arası diyalogu güçlendirmek ve çocukların kültürel birikimlerini artırmak adına düzenlenen gezilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Neyyir Turan İlk Öğretim Okulu, Okul Aile Birliği Üyesi Ebru İslamoğlu, çocukların bu tarz kültürel faaliyetlerle entelektüel bir bakış açısına sahip olduklarını ve bu sayede daha duyarlı ve kültürel yönü güçlü nesiller oluştuğunu ifade etti.

İslam dünyasında yaşanan teknolojik gelişmelerin kanıtlarıyla gözler önüne serildiği müzeyi gezmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Neyyir Turan İlk Öğretim Okulu’nda okuyan 12 yaşındaki Gökçe Genç, müzede gördüğü eserlerden çok etkilendiğini, müze sayesinde bilime olan ilgisinin daha da arttığını söyledi.

İslam ve bilimi bir arada görmek çok etkileyici diyen Neyyir Turan İlk Öğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Özge Demir, “teknolojik gelişmelerde Türklerinde var olduğunu kanıtlarıyla görmek bana büyük bir mutluluk verdi. Bu sayede ezelden beri her şeyi sadece Avrupalıların yaptığı kanaatinin doğru olmadığını öğrenmek beni çok mutlu etti. Bu geziyi düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” diyerek geziden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Diğer Haberler