Eklenme tarihi 15 Kasım 2017

Miniklere ‘afet Bilinci’

ESKAT, Esenlerli minik öğrencilere "Afet Bilinci Eğitimi" verdi.

ESKAT, Esenlerli minik öğrencilere “Afet Bilinci Eğitimi” verdi.

Esenler Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), toplumda afet bilinci oluşturmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. ESKAT, her yaştan Esenlerli’ye “Afet Bilinci Eğitimi” veriyor. Esenler Nesligül Yetenek Geliştirme Merkezi’ndeki minik öğrencilerle bir araya gelen ESKAT ekibi, çocukları olası bir afet durumunda yapmaları gerekenler konusunda uygulamalı olarak eğitti.

Eğitimde öğrencilere; afet öncesi tedbirler, afet sırası ve afet sonrası yapmaları gerekenler, risk oluşturabilecek eşyaların sabitlenmesi, ilk 72 saatin önemi, deprem sırasında uygulanması gereken “Çök-kapan-tutun yöntemi” uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrenciler,Esenler’deki acil toplanma alanları, toplanma merkezleri, afet ve acil durum aracı ve aile afet bilinci konularında da bilgilendirildi.