Eklenme tarihi 29 Temmuz 2016
ABONE OLMihmandar’dan Tercih Günleri
Esenler Belediyesi gençlik projesi Mihmandar, Esenler Dörtyol Meydanı'nda açtığı "Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri" standı açtı.
Esenler Belediyesi gençlik projesi Mihmandar, Esenler Dörtyol Meydanı’nda “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” standı açtı.
Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren üniversite adaylarını, şimdi de tercih heyecanı sardı. Büyük bir heyecan yaşayan öğrenciler, Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü gençlik projesi Mihmandar, Esenler Dörtyol Meydanı’na “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” standı açtı. Stantta öğrenciler, LYS sınavında aldıkları puanlara göre tercih etmek istedikleri üniversiteleri daha iyi tanıma fırsatı buluyor. Yoğun ilgi gören stantta, öğrencilere eğitim uzmanları hem üniversiteler, hem de meslekler hakkında ayrıntılı bilgiler vererek kafalarındaki soruları aydınlatıyor.
BİLİNÇLİ TERCİH ÇOK ÖNEMLİ
Tercihin, imtihanda alınan puan kadar önemli olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerimizin bilinçli tercih yapması ve puanlarına uygun en iyi üniversiteye yerleşebilmeleri için üniversite adaylarımıza böyle bir hizmet vermeye başladık. Hiç şüphesiz tercihin doğru yapılması, üniversite eğitimini de olumlu etkileyecektir. Eğitim uzmanı rehberlerimiz, üniversite adayları ve veliler ile bire bir üniversiteleri inceleyerek öğrencilerin yerleşebilecekleri bölümleri tespit ediyorlar. İnşallah adaylarımız uzmanlarımızın rehberliğinde en isabetli tercihi yapacaklardır. Şimdiden tüm üniversite adaylarımıza hayırlı olsun diyor ve üniversite eğitimlerinde başarılar diliyorum” dedi.