Eklenme tarihi 10 Şubat 2014

Metris Buluşmaları Sürüyor

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği "Metris Buluşmaları" programı kapsamında cezaevi personeline seminer veren araştırmacı yazar Ali Toker ve Ufuk İşbaşar, İstanbul’da yaşamış pirlerin yaşamlarına dikkat çekti.

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği “Metris Buluşmaları” programı kapsamında cezaevi personeline seminer veren araştırmacı yazar Ali Toker ve Ufuk İşbaşar, İstanbul’da yaşamış pirlerin yaşamlarına dikkat çekti.

Esenler Belediyesi’nin Metris Cezaevi’nde mahkûmlara ve personellere moral vermek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlediği “Metris Buluşmaları” programı kapsamında araştırmacı yazar Ali Toker ve Ufuk İşbaşar, cezaevi personeline seminer verdi.

Programa; Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hikmet Rabbani Işık, Metris Cezaevi Eğitim Müdürü Nurettin Himyeri ve çok sayıda mahkum katıldı.

İstanbul’un pirleri hakkında mahkûmlara bir seminer veren araştırmacı yazar Ali Toker ve Ufuk İşbaşar, kültürler ötesi değerleri kuşaktan kuşağa aktaran, İstanbul’da yaşamış Pir’lerin; hayatlarına ve öğretilerine dikkat çektiler. Seminerde Ali Toker, pirlerin günümüze ulaşan maddi, manevi mirasları çerçevesinde konuşarak İstanbul’da yaşayan pirlerin günümüze ulaşan tüm bilgilerini ve menkıbelerini mahkûmlarla paylaştı.

Ufuk İşbaşar ise; ansiklopedik bilgiler ışığında ve didaktik bir anlatım tarzı ile İstanbul’da yaşamış pirlerle ilgili bilgi verdi. İyi insan olmanın önemine dikkat çeken İşbaşar, her insanın işlediği günahların karşılığını ödediğini söyleyerek, “Birbirimizi iyi anlamamız gerekir. İmtihanları herkes kendi nispetinde verecek” dedi. Seminer, pirlerin bestelenmiş eserlerinin okunmasının ardından sona erdi.