Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 27 Nisan 2012

ABONE OL

Mesleki Teknik Eğitim Masaya Yatırıldı

Esenler Belediyesi tarafından İSİİF Fuarı kapsamında organize edilen 'Nitelikli İstihdamın Sağlanmasında Mesleki ve Teknik Eğitim' konulu konferans büyük bir katılım ile yapıldı

Esenler Belediyesi tarafından İSİİF Fuarı kapsamında organize edilen ‘Nitelikli İstihdamın Sağlanmasında Mesleki ve Teknik Eğitim’ konulu konferans büyük bir katılım ile yapıldı.

Örgün-yaygın meslek eğitimi ve yönetimi sorunlarının masaya yatırılarak bilimsel veriler ışığında tartışıldığı ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ‘Nitelikli İstihdamın Sağlanmasında Mesleki ve Teknik Eğitim’ konferansı Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Ünivesitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Murat’ın oturum başkanlığını yaptığı ve İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF) kapsamında gerçekleştirilen panele, KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır, İTO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Develioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Bahçeşehir Üniversitesi Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme danışmanlarından Prof. Dr. Koralay Tuncay konuşmacı olarak katıldı 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Murat’ın açış konuşmasının ardından ilk olarak “Ülkemiz Eğitim Sisteminde Mesleki ve Teknik Eğitimin Yeri” konu başlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz bildirisini sundu.

İSTİHDAM TÜRKİYE’NİN PROBLEMİ

İstihdam sorununun Türkiye’nin en problemli alanlarından birini oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz istihdamın ve mesleki eğitimin önemine dikkat çekerken, okullaşma, bireylerin yetenekleri düzeylerindeki artış, teknolojik gelişmelerin sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme sağlayan 3 büyük unsur olduğunu söyledi. Toplumsal statünün, istihdam ve refahın artmasının üniversite eğitimi ile mümkün olamayacağını belirten Ersöz, mesleki eğitimlerin orta eğitim düzeyindeyken verilmesi gerektiğini belirtti.

MESLEKİ EĞİTİM NASIL OLMALI

Ersöz’ün ardından söz alan Bahçeşehir Üniversitesi Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme danışmanlarından Prof. Dr. Koralay Tuncay,  “İşletmelerde Mesleki Eğitim Nasıl Olmalı?” başlıklı bir konuşma yaptı.Tuncay,  mesleki eğitimin sadece okullarda sürdürülemeyeceğini, bir gencin hayata tutunabilmesi için bunu hayatının her döneminde yaşaması gerektiğin belirterek tecrübeye de önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Tuncay, “Öğretmen ve öğrenciler öğrenme ve öğretmede yaptıkları işleri sevmesi gerekir” dedi.  Tuncay, Türkiye’deki mesleki eğitim ve öğretimin çok köklü olduğunu Avrupa ülkelerinin gelişmesinde de bunun rol oynadığını söyledi.

HER ZAMAN DEĞİŞİME HAZIR OLUNMALI

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Develioğlu ise sözlerine İSİİF’i düzenlemesinden dolayı Esenler Belediyesi’ne teşekkür ederek başladı. Öğrencilere seslenen Develioğlu, meslek seçimini şimdiden düşünmeleri ve buna göre kendilerine yön vermeleri gerektiğini kaydetti. Develioğlu Gençlerin bu konuda her zaman değişime hazır olmalarını, açık teknolojiyi an ve an takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

ÇALIŞANLARA İNSİYATİF KULLANDIRILMALI

Panelde son konuşmayı KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Metin Şatır yaptı. Şatır, girişimciliğin anne ve baba ile başladığını, eğitim hayatıyla da süregeldiğini belirterek, işverenlerin ve ailelerin çalışanlarına ve çocuklarına üretkenlik yolunu açmaları, öğrenmede kendi insiyatiflerini kullanmalarını tavsiye etti. Şatır, KOSGEB olarak 7 proje yürüttüklerini, eğitim, siyaset ve iş dünyası olarak herkesin elbirliği yaparak ekonominin geliştirilmesinde öncülük yapmasının önemine işaret etti. İlgiyle izlenen panelin sonunda Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Polat ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan konuşmacılara birer plaket vererek teşekkür ettiler

Diğer Haberler