Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 15 Mart 2016

ABONE OL

Medyada Barış Dilini Hâkim Kılalım

"Esenler Medya Buluşmaları"nda "Medyada Barış Dili" konusunda konuşan Ülke TV Haber Spikeri Semanur Sönmez Yaman, haberlerde etik ihlâllerinin son bulması için çatışma dilinden kurtulmanın yanı sıra haber bültenlerinin reyting ölçümlerinden çıkarılması gerektiğini söyledi.

“Esenler Medya Buluşmaları”nda “Medyada Barış Dili” konusunda konuşan Ülke TV Haber Spikeri Semanur Sönmez Yaman, haberlerde etik ihlâllerinin son bulması için çatışma dilinden kurtulmanın yanı sıra haber bültenlerinin reyting ölçümlerinden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Medyasofa Girişim Grubu ortaklığıyla gerçekleşen “Esenler Medya Buluşmaları” programında bu ay “Medyada Barış Dili” konusu konuşuldu. Gazeteci Yazar Gülcan Tezcan’ın yönetimindeki panele; Ülke TV Haber Spikeri Semanur Sönmez Yaman ve Yazar Yıldız Ramazanoğlu katıldı. Program, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

REYTİNG ÖLÇÜMÜ KALDIRILMALI

Haber bültenlerindeki etik ihlâllerinin son bulması için çatışma dilinden kurtulmak gerektiğini ve reyting ölçümlerinin haber bültenlerinden çıkarılmasını öneren Semanur Sönmez Yaman, “Bağımsız gazetecilik, düşünce özgürlüğü ve hatta gazetecilik tarih olmaya başlıyor. Çatışma dili dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar Türkiye’de prim yapıyor. Nerede gerilim varsa orada reyting oluşuyor. Medyada çatışma dili de reytinge ve reklam gelirlerine bağlı oluşuyor. Benim önerim, haber bültenlerinin reyting ölçümlerinden çıkarılması yönünde. Eğer reytinge bağlı haber yapılmazsa kimsenin acısı üzerinden haber yapılmaz” diye konuştu.

FARKLILIKLARI BARIŞ DİLİ İLE GÖZETELİM

‘Barış Gazeteciliği’ ve ‘Barış Dili’ üzerine konuşan Yazar Yıldız Ramazanoğlu, insanlar arasındaki farklılıkları haberlerde insanlık lehine kullanmak gerektiğini belirterek, “Farklılıklar çatışmayı mı öngörüyor? Yoksa farklılıkları üzerinde konuşup insani değerler üretmek üzerine mi kullanmalıyız? Rum Suresi’nde renklerimizin ve dillerimizin farklılığından bahsedilerek olması gereken yol gösteriliyor. Surede farklılıklar ayet diye bahsediliyor. Her farklılığı bastırmak ya da asimile etmek aslında ayeti bastırmak gibi oluyor” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler