Eklenme tarihi 10 Kasım 2014
ABONE OLM. Zahit Kotku Esenler’de Anılacak
Esenler Belediyesi "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında bu hafta, vefatının 34. yıldönümünde hayatını İslam’a adayan Mehmet Zahit Kotku Hazretleri'ni anacak.
Esenler Belediyesi “Anadolu’yu Mayalayanlar” programında bu hafta, vefatının 34. yıldönümünde hayatını İslam’a adayan Mehmet Zahit Kotku Hazretleri’ni anacak.
Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Korkut Özal, Cevat Ayhan gibi isimlerin yetişmesinde büyük emeği olan ve sebeple “Hocaların Hocası” diye de anılan Mehmet Zahit Kotku Hazretleri, vefatının 34. yıldönümünde Esenler’de düzenlenecek bir programla anılacak.
Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, gönüllerde iz bırakanları ölüm yıldönümlerinde anmaya devam ediyor. Hüseyin Hilmi Işık Hocaefendi’den sonra 83 yıllık hayatını İslam’a adayan Mehmet Zahit Kotku Hazretleri için de bir program düzenleniyor. 13 Kasım 2014 Perşembe günü saat 19.00’da Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek anma programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Kotku Hazretleri’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyledevam edecek programda Prof. Dr. Yakup Çiçek de bir konuşma yaparak “Hocaların Hocası”nı değişik yönleriyle davetlilere anlatacak.