Eklenme tarihi 10 Ekim 2013
ABONE OLKurban Kesimini Öğrendiler
Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu’nda kursiyerler kurban kesimi öğrendi. Aldıkları uygulamalı ve teorik eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazananlar, güvenli bir şekilde kurbanlarını kesebilecekler.
Esenler Belediyesi tarafından Kurban Bayramı’nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için açılan Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu’nda kursiyerlere kurban kesimi öğretildi.
Uygulamalı ve teorik olmak üzere 2 aşamalı eğitimden geçirilen kursiyerler, kurban kesimiyle ilgili mezbaha bilgileri ve uygulama eğitimini Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden, kurban kesiminin dini yönünü Esenler Müftülüğü’nden, kesim kazaları ve ilkyardım konusunu da Esenler Sağlık Grup Başkanlığı’ndan öğrendiler.Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda kurban kesimiyle ilgili teorik eğitimi alan kursiyerler, alanlarında uzman eğitmenlerden kurban kesimiyle ilgili eğitimler aldılar. Eğitimde konuşan Esenler Belediyesi Veteriner Hekimi Muhammet Efe, kurban kesim hijyeni hakkında kursiyerlere bilgi vererek kurban keserken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti. Kurban kesilecek ortamın, kesim aletlerinin ve kesimi yapacak kişilerin hijyen kurallarına uygun olması gerektiğini vurgulayan Efe, kulak küpesi, menşe şahadetnameleri ve sağlıklı raporu olan hayvanların kurban edilmesi gerektiğini belirtti.
Hastalıklı hayvanlara karşı dikkatli olunması konusunda da kursiyerleri uyaran Veteriner Hekim Efe, hayvan etinden bulaşabilecek hastalıklara karşı uyarılarda bulundu.
KURBAN KESİMİNİ ÖĞRENDİLER
Teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitime geçen kursiyerler, Esenler Belediyesi’ne ait otobüslerle Habipler Küçükoğlu Tesisleri’nde bir kurban kesim yerine götürüldü. Burada profesyonel kasaplar tarafından canlı olarak, kurban kesim öncesi muayene, zapt-u rapt, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları (zoonozlar) tanıma ve tedbir, et muhafaza işleme ve tüketimi ile ilgili uygulamalı eğitimler alan kursiyerler, kurban kesiminin tüm incelikleri uzmanlardan öğrendiler.