Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 16 Nisan 2021

ABONE OL

KÜBA’DA RAMAZAN’DA EVLERİMİZ MESCİT OLUR

Şehir Ekranı TV’de yayınlanan ve farklı ülkelerdeki Müslümanların hayatlarını gözler önüne seren “İnanış” adlı programın konuğu Kübalı Ahmet, “Ülkemizdeki cami sayısı az olduğundan Müslümanlar evlerini mescide çeviriyor” dedi.

Esenler Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlediği pek çok Ramazan etkinliğini dijital mecralar aracılığıyla vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Şehir Ekranı TV aracılığıyla izleyicilerle buluşan “İnanış” adlı program, zor şartlar altında İslam’ı yaşayan farklı ülkelerdeki Müslümanların hayatlarını gözler önüne seriyor. Programın konuğu olan Kübalı Ahmet, Küba’da yaşayan Müslüman sayısının gün geçtikçe artığını belirterek ülkesindeki Ramazan’ı anlattı.

 

MÜSLÜMAN SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

 

Havana’da doğup büyüyen Kübalı Ahmet, ülkesinde yaklaşık iki milyon insanın yaşadığını belirterek “Ülkemiz, 5 bin kişilik bir Müslüman nüfusuna sahip. Küba’da yaşayan Müslümanlar ibadetlerini özgürce yerine getirebiliyorlar. Burada 4 bin kadar yurt dışından gelen bin kadar aslen Kübalı olan Müslüman var. Müslüman sayısı ülkemizde her sene artıyor” şeklinde konuştu.

 

İSLAMİYET’İ GİZLİCE YAŞADILAR

 

Ülkesine İslamiyet’in Afrika’dan getirilen göçmenlerle ulaştığını belirten Kübalı Ahmet, “Küba, aslında göçmenlerin kurduğu bir ülkedir. Afrikalı göçmenler uzun yıllar boyu İslamiyet’i gizlice yaşadılar. Bu insanların soyundan gelenler de Müslüman olarak hayatlarını devam ettirdiler. Ancak bildiklerini sonraki nesillere aktaracak kaynakları yoktu. Yakın zamanda Küba’ya gelen öğrenciler ve diplomatlar sayesinde insanlar, İslâm’ı tanımaya başladılar” dedi.

 

Küba’daki cami sayısının da oldukça yetersiz olduğunu belirten Kübalı Ahmet,  “Müslümanlar bireysel çabalarıyla diğer Müslümanlar için kendi evlerini mescide çevirdiler. Geçtiğimiz yıllarda Havana’da bir cami ibadete açıldı. Ramazan aylarında Müslümanlar, birbirlerinin evlerinde toplanıyor, o gün ne varsa birlikte iftar yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

HELAL GIDAYA ULAŞMAMIZ ZOR

 

Ülkesindeki Müslümanların helal gıda ile ilgili yeterli bilgisi olmadığı için helal gıdaya ulaşmalarının zor olduğunu söyleyen Kübalı Ahmet, “Buradaki Müslümanlar Türkiye ve İslâm hakkında bir şeyler öğrenmeye çok meraklılar. Küba’da Türkiye’deki gibi bir Ramazan kültürü yok. İslâm’a dair bilinenler hala az olduğu için Müslümanlar Ramazan aylarını genellikle ibadetle geçirirler” diyerek İslâmiyet ile tanışma hikâyesini şu sözlerle dile getirdi:

 

“Uluslararası ticaret gemisinde çalışırken Müslüman iş arkadaşlarım vardı. Önce yaptıklarını merak ettim ve onların davranışlarından etkilendim. Aklımdaki sorular için kitap okumaya başladım. Elhamdülillah sonunda Müslüman oldum.”

 

Diğer Haberler