Eklenme tarihi 26 Nisan 2013
ABONE OLKadın Girişimcilere Yol Haritası
İş arayanla işvereni bir araya getiren 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı çerçevesinde ”Kadın Girişimciliği” paneli düzenlendi. Panelde, iş hayatına atılmak isteyen kadınlara iş dünyası hakkında ipuçları verilerek, kadın girişimciliğinin önemine dikkat çekildi.
İş arayanla işvereni bir araya getiren 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı çerçevesinde ”Kadın Girişimciliği” paneli düzenlendi. Panelde, iş hayatına atılmak isteyen kadınlara iş dünyası hakkında ipuçları verilerek, kadın girişimciliğinin önemine dikkat çekildi. Esenler Belediyesi’nin İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile ortaklaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlediği 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Merkezi’nde açılan fuar alanında gerçekleşen panel ve konferanslarda iş arayan ve iş hayatına yeni atılacak gençlerle bir araya gelen işverenler, deneyim ve tecrübelerini paylaştı. “İstihdam odaklı başarılı sosyal projeler”, “Kadın Girişimciliği”, “İş hayatında başarıya giden yol”, “Girişimcilik”, İşveren ve işçinin Sorumlulukları”, “Etkili Networking”, “Takım ruhu ve liderlik” gibi konu başlıkları çerçevesinde düzenlenen panel ve konferanslara katılan çok sayıdaki kurum ve kuruluşun temsilcisi, iş yaşamına ışık tutarak merak edilen soruları cevaplandırdılar. İŞ KADINLARININ DİLİNDEN KADIN GİRİŞİMCİLİKSon olarak fuar kapsamında düzenlenen “Kadın Girişimciliği” adlı panelde de Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Genel Sekreter Yardımcısı Nuray Özbay, KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Müdürü Necla Haliloğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi Direktör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Uysal ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Karabulut, bilgi ve tecrübelerini anlatarak iş hayatına atılmak isteyen kadınlara ipuçları vererek, kadın girişimciliğin önemine dikkat çektiler.
Panelde kadın girişimcilik konusunda yapılması gereken ekonomik ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi veren Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi Direktör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Uysal, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi için çözüm önerilerini de dile getirdi. Devletin kadın çalışan oranının yüksek olduğu firmaları teşvik edebileceğini söyleyen Uysal, SGK prim indirimi ve ebeveyn izniyle de kadın girişimciliğin desteklenebileceğini vurguladı. İş kanununda kadın erkek ayrımıyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmesine rağmen kadınların bu konuda çok fazla bilgi sahibi olmadıklarına dikkat çeken Uysal, “Bu düzenlemeyle ilgili bilgilendirme yapılması gerekiyor” dedi. KADINLAR GİRİŞİMCİLİĞE YÖNLENDİRİLMELİ
Uysal, kadınların iş gücüne katılımını etkileyen faktörler hakkında da bilgi verdikten sonra kadınların girişimciliğe yönlendirilmesi için eğitim olanaklarının arttırılması gerektiğini belirterek, “Kapitalist düzen içinde kadınların girişimciliğe yönlendirilmeleri gerekiyor. İşveren olacak kadınları desteklemeliyiz. Amacımız, işveren kadınlar olmak olmalı” dedi. Uysal konuşmasının ardından diğer panelistler ile birlikte dinleyicilerden gelen soruları da cevapladı. Programın sonunda Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi’nden Mustafa Bozkurt, kadın panelistlere günün anısına çiçek takdim etti.