Eklenme tarihi 31 Mayıs 2011

“işte”halimiz!

İSİİF’11’i 50 bin kişi gezdi, 8 bin iş başvurusu yapıldı

İş arayanlar ile işvereni buluşturan İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı (İSİİF’11) 3 günde toplam 50 bin kişi gezdi, 8 bin 257 kişi iş başvurusunda bulundu. Esenler Belediyesi ile İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in açtığı İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF’11) sona erdi. Esenler Tekstilkent Yönetim Binası Fuaye Alanı’nda açılan ve beyaz eşyadan ulaşıma, tekstilden gıdaya, otomotivden turizme, eğitimden sağlığa, iletişimden inşaata kadar geniş bir yelpazede ülkemizin önde gelen 120 kurum ve kuruluşunun yer aldığı fuara işsizler de büyük ilgi gösterdi. 50 bin ziyaretçi, 8 bin başvuru3 gün süren fuar boyunca büyük bir kısmı bir iş arayışı içinde bulunan yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerden 8 bin 257 kişi, şirketlerin insan kaynakları sorumluları ile bire bir görüştü ve cv’lerini büyük bir titizlikle doldurup iş başvurusunda bulundu. Rakamlar, ülkemizin en önemli sorunlarından olan işsizliğin boyutlarını ve düzenlenen fuarın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu işsizler, iş başvurusunun ardından kendilerine verilecek olumlu bir cevabı beklemeye başladılar.

Cv’lerle dönüyoruz

Fuara katılan şirket temsilcileri, iş arayanlar ile elaman arayanların böyle bir organizasyonla buluşturulmasının güzel bir etkinlik olduğunu dile getirerek, “Çantalarımız  cv’lerle doldu. Ümit ederiz, aradığımız nitelikteki elemanları bulmuş olarak buradan dönüyoruz. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra başvuru sahiplerine döneceğiz” dediler.

Her yıl düzenleyeceğiz

Bir çok insanın iş aradığı bir ortamda iş verenin de eleman sıkıntısı çektiğini hatırlatan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “O zaman bir yerlerde bir yanlışlık var. İş arayanla eleman arayan arasında bir kopukluk olduğunu düşünerek böyle bir fuar düzenledik. Bu sene ilki olmasına rağmen hem katılımcı firmalar, hem de ziyaretçi bakımından yoğun bir ilgi gördü. Aynı fuarı gelecek yıllarda da düzenleyerek bu sorunun çözümüne katkı sunmaya ve bu fuarı kurumsal bir hale getirmeye çalışacağız. Çünkü, işsizlikle mücadelede başarının, tüm kurum ve kuruluşların işbirliğiyle sağlanabileceğine inanıyorum” dedi.

Katılımcılara plaket

İSİİF’11’in sonunda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve  İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun fuar stantlarını tek tek gezerek katılımcı firmalara katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Göksu ve Coşkun katılımcı firmalara birer şükran plaketi takdim ederek, “Sizleri gelecek sene de aramızda görmek istiyoruz” dediler.