Eklenme tarihi 15 Nisan 2016
ABONE OLİşimiz Gücümüz Gençlik
AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda Mihmandar projesi ile "Jüri Özel Ödülü"ne layık görülen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yerel yönetimlerin birincil meselesinin gençlik olması gerektiğini söyledi.
AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda Mihmandar projesi ile “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yerel yönetimlerin birincil meselesinin gençlik olması gerektiğini söyledi.
“Hedefe Yürüyen Genç” sloganıyla hayata geçirilen Mihmandar projesi ile AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun elinden “Jüri Özel Ödülü”nü alan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, projenin ayrıntılarını ve hedeflerini anlattı.
GÖKSU: GENÇLİK YALNIZLAŞTI
Sempozyum kapmasında Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da gerçekleştirilen “Gençlik ve Belediye” oturumunda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, gençlerin gelişimi ve eğitiminde yerel yönetimler tarafından yapılması gereken çalışmaları ele aldı. Gençlerin doğru bir şekilde yetiştirilmesinin insanlık için çok önemli olduğuna ve yerel yönetimlerin bu konuya kafa yorması gerektiğine dikkat çeken Başkan Göksu, “Gençlerimizin çok iki önemli temel problemi var; Ekonomik gelişimle ortaya çıkan konformizm ve modernleşmenin hayatımıza getirdiği egoizm. Bunun sonucunda yalnızlaşan bir gençlik kitlesi var. Bu noktada belediye başkanı şehirde kendini ne olarak görüyor, bu çok önemli. Eğer kendisini şehrin yönetici olarak görüyorsa bir gençlik çalışması yapamaz. Ama şehrin lideri olarak görüyorsa ortaya proje koyar. Eğer gençliği kendisine dert edinirse ortaya güzel şeyler çıkar” dedi.
GÖKSU: GENÇLİK BİRİNCİL MESELE OLMALI
“Yerel yönetimler olarak 5 temel adımı atmamız gerekiyor” diyen Başkan Göksu, şunları söyledi:
“Bu adımlardan birincisi; Belediyeler, gençliği birincil mesele olarak görmeli. Örneğin biz, 2016 yılını gençlik yılı ilan ettik. İkincisi; Mekansal planlamanın yanı sıra sosyolojik planlama yapmalıyız. Üçüncüsü; Gençlik projelerinin bir marka bir kavramla bütünleştirilmesi gerekir. İnsanın adının olması gibi yapılan projenin de adı olmalı. Yoksa yaptığınız çalışma günlük aktivite olarak kalır. Gençlik çalışmalarımızın adını Mihmandar olarak belirledik. Dördüncüsü; Gençlerimize şehrin içinde sorumluluk yüklemeliyiz. Ki aidiyet duyguları ve özgüvenleri artsın. Son önerim ise -biz çok başarılı olduk- bir başkan yardımcısı ve bağlı müdürlüklerini gençlik kadın ve aileden sorumlu yapacaksınız. Başka işleri olmayacak. Bundan daha önemli bir şey olamaz. Bu adımları atarak şu anda ilçemizdeki gençlerimize ulaşıyoruz”.
HEDEF: 150 BİN GENCİN ELİNDEN TUTMAK
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasında Mihmandar projesinin ayrıntılarına da değindi. “Hedefe yürüyen genç” sloganı ile başlattıkları proje ile Esenlerdeki 150 bin gence el uzattıklarının altını çizen Başkan Göksu, “Hedefimiz; elinden tutmadığımız, sohbet halkamıza eklemediğimiz genç bırakmamak. Bu projede, bilgiyle donanan hikmeti arayan bir genç haline nasıl getiririz düşüncesiyle planlarımızı yaptık ve bir çalışma takvimi belirledik. 300 sohbet halkası kurduk, okuma grupları oluşturduk. Bu grubumuzda 2504 gencimiz var. Erdemli genç seminerlerini başlattık, sınıf, okul, sokak temsilcilerini belirledik. Mekanlarımıza gelemeyen çocuklarımızın ayağına ‘çorba karavanası’ ve ‘sohbetbüs’ ile gidiyoruz. Böylece gençlerimiz, artık kendisine ‘ben mihmandar gencim’ diyor. 7 bin gençle Süleymaniye Camii’nde sabah namazı kılacaktık, elhamdülillah 12 bin 500 gençle kıldık sabah namazını. Süleymaniye Camii, 1980 yılında Mehmed Zahid Kotku Efendi’nin cenazesinden sonra ilk defa bu kadar kalabalık ve genç bir cemaate ev sahipliği yaptı” diye konuştu.