Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 17 Eylül 2012

Hacı Adaylarımızı Uğurladık

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’den Hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarına yemek vererek, onların heyecan ve sevinçlerine ortak oldu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yemek verdi. Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yemeğe; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda hacı adayı katıldı. Samimi bir ortamda hep birlikte yemeklerin yenilmesinin ardından Kur’an- ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu. Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, hacı adaylarıyla aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hacı adaylarının kutsal topraklarda vazgeçilmez bir duygu yaşayacaklarını belirten Göksu, “Sizler yaşadığınız bu şehir için tavafta bulunun. Dualarınızda bizleri, Esenler’i, sokaktaki çocuğu, yüreği yanık anneyi unutmayın” dedi. “Kendimize iyilik yapmak istiyorsak başkasına iyilik yapmamız gerekiyor” diyen Göksu, bu toprakların duaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak hacı adaylarından Esenler’deki her bir ihtiyaç sahibi yoksul insan için de dua etmelerini istedi.

HACI ADAYLARINA HEDİYE

Yaşadığımız topraklarda gözyaşının dinmek bilmediğini söyleyen Göksu, “Her gün körpecik çocuklarımızı katlediyorlar. Allah bu ülkeye yeni bir güç versin. Yeryüzünde adalet, bu ülkenin ayağa kalkmasıyla olacaktır. Biz Osmanlının torunları olarak, nerede acı varsa gidip o acıyı dindiren bir milletin çocukları olarak bu milletin ayağa kalkması için ne olur Arafat’ta  dua ediniz. Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu. Göksu, konuşmasının ardından hacı adaylarına; içinde seccade, tespih, iğne – iplik ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan bir kitabın yer aldığı çantayı hediye etti.