Eklenme tarihi 9 Ocak 2012

Göksu zirveyi zorluyor

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre; Türkiye genelinde 2011 yılının “En Başarılı İçe Belediye Başkanları” arasında yer aldı.

Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin yaptığı ve 2011 Yılının”EN”leri araştırmasında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yüzde 57. 4 oyla 2011 yılının en başarılı ilçe belediye başkanları arasında 4. sırada yer alarak zirvenin adaylarından olduğunu bir kez daha gösterdi.

Türk halkını yakından ilgilendiren konuların ve alışkanlıkların hangi düzeyde olduğunu tespit etmek amacıyla 2011 yılı göz önüne alınarak gerçekleştirilen araştırma, Türkiye’nin toplam 21 ilinde 205 noktada yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak yapıldı. Farklı sosyo – ekonomik ve sosyo – demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet, eğitim, meslek, mahalle ve semt kotalarına göre tesadüfî yöntemle seçilen 4 bin 365 denekle gerçekleştirilen araştırmada, 2011’e damgasını vuran olaylar, siyasetçiler, kaybedenler, kazananlar, diziler, oyuncular ve markalar belli oldu.

Türkiye genelinde Göksu, 4. sıradaAraştırmaya göre;  2011 yılının en beğenilen siyaset adamı yüzde 54, 1 oyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçilirken, yılın en başarılı bakanı ise;  yüzde 26, 3 oyla Ahmet Davutoğlu oldu.Türkiye genelindeki Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri arasında yapılan kamuoyu araştırması sonucunda; Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yüzde 68,2 oyla  2011 yılının en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belirlendi. Yerel Yönetimler Performans Araştırması’na göre ilçe belediye başkanları arasında da ilk sırada yüzde 72,5 oyla Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yer aldı. Sarıgül’ü yüzde 63,6 oyla ikinci sırada Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, üçüncü sırada yüzde 61,9 oyla Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara,  dördüncü sırada ise yüzde 57,4 oyla Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu izledi.

2011 yılının en başarılı 10 ilçe belediye başkanının yer aldığı listede Başkan Göksu’yu  5. sırada Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç (yüzde 55, 8), 6. sırada Bursa Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 7. sırada Ankara Keçiören İlçe Belediye Başkanı Mustafa Ak, 8. sırada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 9. sırada İzmir Bolçova İlçe Belediye Başkanı M. Ali Çankaya takip etti. Ankara Altındağ İlçe Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de listenin sonunda 10. sırada yer aldı.

Yılın kazananı AK PartiAraştırmada, yılın kazananı ise yüzde 42,6 oyla AK Parti ; yılın kaybedenleri ise; yüzde 35,7 oyla Van depremzedeleri oldu.  Yılın kaybedenleri listesinde; yüzde 21,2 oyla ikinci sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması dikkat çekti.

Yılın skandalı “şike”Yılın en önemli ilk 3 olayının da belirlendiği araştırmada;  depremler, 12 Haziran Milletvekili Seçimleri ve Ergenekon -Balyoz Davaları ve Tutuklamaları yılın en önemli olayları olarak gösterildi. Yılın en skandal olayı da Futbol camiasını derinden etkileyen “Futbolda Şike” (yüzde 36.5) skandalı oldu.

Haber7.com en çok takip edilen site Medya ve magazin dünyasına yönelik de vatandaşlar arasında nabız yoklamasının yapıldığı araştırmada, en çok izlenen televizyon kanalı Kanal D, en çok okunan gazete Hürriyet,  en çok okunan köşe yazarı Yılmaz Özdil, en çok takip edilen haber portalı da www.haber7.com olarak belirlenirken; ekranların sevilen dizisi ‘Öyle bir geçer zaman ki’ sinin başrol oyuncuları Ayça Bingöl ve Erkan Petekkaya en çok beğenilen oyuncular arasında yerini aldı. En çok beğenilen ses sanatçıları da erkeklerde Tarkan, bayanlarda ise  Ajda Pekkan oldu.