Eklenme tarihi 1 Temmuz 2013

ABONE OL

Gıda Müfettişleri İş Başında

Toplumda gıda güvenliği ve gıda bilincini oluşturmak amacıyla “Çocuk Bilir Toplum Bilinçlenir” sloganıyla hayata geçen proje ile Esenler’deki ilköğretim öğrencileri, yiyecek ve içeceklerdeki katkı maddelerini ve bunların zararlarını laboratuvar ortamında öğrenmeye başladılar.

Toplumda gıda güvenliği ve gıda bilincini oluşturmak amacıyla “Çocuk Bilir Toplum Bilinçlenir” sloganıyla hayata geçen proje ile Esenler’deki ilköğretim öğrencileri, yiyecek ve içeceklerdeki katkı maddelerini ve bunların zararlarını laboratuvar ortamında öğrenmeye başladılar. Yıldız Teknik Üniversitesi,  öğrenciler vasıtasıyla başta ebeveynleri olmak üzere tüm toplumu gıda güvenliği konusunda bilinçli birer tüketici haline getirmek ve gıda bilincini yaymak amacıyla Esenler Belediyesi ile ortaklaşa yeni bir projeye imza atı. Projenin tanıtım töreni Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ndeki Otağ-ı Hümayun’da gerçekleştirildi. Törene; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Doç. Dr. Sezgin Bakırdere, Yrd. Doç. Dr. Emine Gülhan Bakırdere ve akademisyenler ile ilçedeki öğrenciler katıldı. Törende proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Emine Gülhan Bakırdere, TÜBİTAK tarafından desteklenen “Yiyeceklerimizde ve İçeceklerimizde Bizi Bekleyen Tehlikeler: Gıda Bilinci Kazandırma”  adlı proje ile gıda bilincini yaymaya çalışacaklarını söyledi. Yiyecek ve içeceklerdeki katkı maddelerinin insan sağlığına zararlarını anlatan Bakırdere,  toplumda gıda güvenliği ve gıda bilincini oluşturmak amacıyla böyle bir proje başlattıklarını söyledi.

“Tükettiğimiz gıdaların içerisinde sağlığımız için risk oluşturabilecek çeşitli toksik maddeler bulunabiliyor” diyen Bakırdere, Esenler’de başlayan projeyi ülke geneline yaymak istediklerini belirterek, “Esenler’de böyle bir başlangıç yapmak istedik” dedi. Proje kapsamında; Esenler’deki 5 okuldan toplam 30 öğrenciye eğitimler vereceklerini ve deneyler yaptıracaklarını kaydeden Bakırdere, “ Öğrenciler, yiyecek ve içeceklerdeki katkı maddeleri ve bunların zararlarını laboratuvar ortamında yapacakları deneylerle öğrenecekler ve ailelerini bilgilendirecekler” dedi. ÖNEMLİ OLAN SAĞLIKLI YAŞAMAK

Bakırdere’nin ardından konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise; sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başlayan projenin önemine dikkat çekti. “Önemli olan sağlıklı yaşabilmek. Sağlıklı yaşabilmenin de en önemli unsuru sağlıklı beslenmek” diyen Prof. Dr. Yüksek, dünyada artık sağlıklı beslenmenin bir araştırma konusu haline geldiğini söyledi. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için herkese büyük görevler düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Yüksek, çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi ve onların geleceğini garanti altına almamız için sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmek gerektiğini vurguladı. Esenler’den start alan bu projenin tüm Türkiye’de yaygınlaşmasının faydalı olacağını belirten Prof. Dr. Yüksek, öğrencilerin katılımıyla başlayan bu proje ile oluşan sinerjinin daha büyük projeleri de peşinden getireceğini söyleyerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. LABORATUVAR ORTAMINDA DENEYLER YAPTILAR

Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi. Tören sonrasında  Esenler’deki 5 ayrı ilköğretim okulundan 7. sınıfı bitiren toplam 30 öğrenci, 5 gün sürecek proje kapsamında ilk derslerini aldılar.  Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Laboratuvarında “Gıdalarda Hijyen Uygulamaları”nı öğrenen öğrenciler, adeta birer gıda müfettişi gibi öğrenecekleri bilgileri deneyler yaparak uygulama fırsatı yakaladılar. 

Diğer Haberler