Eklenme tarihi 30 Nisan 2015
ABONE OLFırıncıların Sorunları Konuşuldu
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda fırıncı ve unlu mamul işletmelerinin sorunları ele alındı. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, esnafın refahını ve mutluluğunu sağlamak için çalıştıklarını söyledi.
Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği toplantı Esenler Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Nuh Dursun Ozan ve Esenler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman’nın yanı sıra çok sayıda esnaf katıldı.
AMACIMIZ ESNAFIMIZIN MUTLULUĞU
Toplantının açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, devletin sadece yasa uygulayıcı olmadığını, aynı zamanda yönlendirici ve bilgi verici de olduğunu hatırlatarak, “Bugün de yönlendirici ve bilgi verici görevimizi yerine getiriyoruz. Bu toplantının amacı Esenler esnafını mağdur etmek ya da kanunları dayatmak değil. El ele verip hep birlikte sorunları paylaşmak, çözüm üretmek, esnafımızın refah ve mutluluğunu sağlamaktır” diye konuştu.
VATANDAŞ NE YEDİĞİNİ, NE İÇTİĞİNİ BİLMELİ
Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Nuh Dursun Ozan da, tüm ilçe esnafını kurallara uymaya davet etti. İnsan hayatındaki iki temel unsur olan su ve ekmeğin kültürümüzde de son büyük bir öneme sahip olduğuna değinen Ozan, Esenler Belediyesi tarafından yürütülen ESHİP projesine de değindi. Proje ile birçok işletmenin “güvenilir gıda ve hijyen” konularına önem vererek kalitesini artıracağını belirten Ozan, “Gerçekten vatandaş hangi kalitede ve düzeyde ekmek yediğini, hangi ayranı, hangi sütü içtiğini bilmeli” dedi.
ŞİŞMAN’DAN ESNAFA TAVSİYELER
Esenler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman ise esnafa tavsiyelerde bulundu. Kurallı bir toplum olarak yaşamak zorunda olduğumuzu ifade eden Şişman, “Kurallı toplum olursak orada başarı artar. Bizim size ceza yazma gibi bir niyetimiz yok. Bizler, esnafımızın ceza alacakları durumları ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz. Esnafımızı bilgilendirmek için bu toplantıları düzenliyoruz” diye konuştu.
ESNAF SORUNLARINI ANLATTI
Karşılıklı soru cevap şeklinde gelişen toplantıda, esnafın sorunları da konuşuldu. Ekmek içinde bulunması gereken tuz oranının zaman zaman fazla çıkması sebebiyle ceza kesilmesinden şikayetçi olan esnaf, halk ekmek büfelerinin fırın ve unlu mamul işletmelerine çok yakın mesafede yer almamasını ve Ramazan ayında kendilerinin dışında pide üretimi yapılmasının önüne geçilmesini istediler.