Eklenme tarihi 7 Ağustos 2012

Esenler’e Şehitlik Anıtı Yapılacak

Esenler Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi aileleri için düzenlenen iftar programına katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Kemer Mahallesi’nde inşa edilecek 70 bin metrekarelik park içinde şehitlik anıtı yapacaklarını, Esenler’deki parklara şehitlerin adlarının verileceğini müjdeledi.

Esenler Belediyesi tarafından her akşam başka bir mahallede düzenlenen “Konu Komşu İftardayız” programları, mahalle sakinlerini aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Son olarak Turgut Reis  Mahallesi’nde bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Turgut Reis Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle birlikte iftarını açan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve beraberindekiler, daha sonra aynı dakikalarda Esenler Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi aileleri için organize edilen başka bir iftar programına katıldı. Halil İbrahim Vakfı’nda gerçekleşen iftar programına; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, Esenler Askerlik Şubesi Bakanı Kemal Taşan, ESİNDER Başkanı Özkan Ercan, ESİNDER üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı.

ŞEHİTLERE ÖLÜ DEMEYİN

Esenler Kaymakamlığı tarafından organize edilen iftar programında ilk konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Hakkâri’den gelen şehit haberleri nedeniyle Türkiye’nin yüreğine düşen ateşten dolayı herkese sabır dileyerek sözlerine başladı. Cenab-ı Hak’ın, “şehitlere ölü demeyin” dediğini hatırlatarak devam eden Göksu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlar hakikatte diridirler. Bizim inancımıza göre toprağın altına gönderdiklerimiz de bize göre yaşayanlardır.  O yüzden biz toprağın altında yaşayanları olan bir milletiz. Biz her ne kadar (acınızı paylaşıyoruz) desek de ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama şunu bilin ki; sizin çocuklarınız bu topraklarda şehit olurken aslında gözleri kapalı olarak şehit olmuyorlar. Şehit düşen evlatları Peygamberin avucunu açarak beklediği bir inancın mensupları olarak, zannediyorum ki her anne-baba bu konuda bir şahadet tesellisi taşıyordur”.

ŞEHİTLER ANITI YAPACAĞIZ

İlçede yeni bir çalışma başlatacaklarını anlatan başkan Göksu, Esenler’de bulunan tüm parklara Esenler’deki şehitlerin her birinin adının verileceğini açıladı. Bunun yanında Kemer’de yapılan 70 bin metrelik büyük parkta da şehitlik anıtı oluşturacaklarını söyleyen Göksu, “Buraya her şehidimiz için anıt yapacağız. Biz bu anlamda üzerimize düşeni yapma gayreti içerisinde, sizin yanınızda olduğumuzu ifade ediyorum. Cenab-ı Hak çocuklarınızın mekânını Cennet etsin. Allah sizlere sabırlar versin” diyerek sözlerini tamamladı.

BOŞUNA TOPRAĞA DÜŞMEDİ

Başkan Göksu’dan sonra bir konuşma yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise; şehit ve gazi ailelerine hitaben; “Sizin evlatlarınız boşuna bu kara toprağa düşmedi, sizler boşuna gazi olmadınız” diyerek vatanın birlik ve beraberliği, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların huzuru için şehit olan askerlere Allah’tan rahmet yakınlarına da sabır diledi. Madenoğlu, Kaymakamlık olarak her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanlarında olduklarını söyleyerek konuşmasını tamamladı.