Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 19 Nisan 2013

ABONE OL

Esenler’de Kutlu Doğum Bilgi Yarışması

Esenler’de eğitim gören 30 Ortaokul’dan 90 öğrenci, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen bilgi yarışmasında hem mücadele etti, hem de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’i andı.

Esenler’de eğitim gören 30 Ortaokul’dan 90 öğrenci, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen bilgi yarışmasında hem mücadele etti, hem de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’i andı.Esenler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğum gününü çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Son olarak Esenler’de eğitim gören 30 Ortaokul’dan 90 öğrenci, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizatörlüğünde, Esenler Belediyesi ve Öz-De-Bir Ortaokulu’nun katkılarıyla gerçekleşen bilgi yarışmasında bir araya geldi. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, İslam tarihinde yaşanan olayları ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatından önemli kesitleri hatırlamak amacıyla düzenlenen yarışma, Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Programa Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan’ın yanı sıra yarışmaya katılan okulların müdürleri, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışma öncesinde konuşan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Allah’ın ilme ve öğrenmeye verdiği öneme değinerek yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce İslam tarihi ile ilgili hazırlanan soruları cevaplayan öğrencilere, Esenler’de görev yapan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenleri jürilik yaptı. Kendilerine yöneltilen 20 soruyu cevaplayan öğrencilerden en yüksek puanı alan 7 okul finale kaldı. Yarışmanın eleme usulü ile devam eden final bölümünde Aksoy Ortaokulu ikinci, tüm soruları doğru cevaplayan Menderes ve Esenler 125. Yıl Ortaokulu birinci oldu.Program sonunda Esenler Belediyesi de, yarışmaya katılan tüm öğrencilere günün anısına hediyeler dağıttı.

Diğer Haberler