Eklenme tarihi 17 Eylül 2012

Dev Kediler Esenler’deydi

İKEDİ “Biz de İstanbulluyuz” projesi kapsamında Dörtyol Meydanı’nda kurulan atölyelerde çocuklar, hareketli kedi kuklaları yaparak hoşça vakit geçirdi. Etkinlik alanını gezen Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Esenlerdeki çocuklarımızın yeni bir şey üretebilmeleri, daha doğrusu tahayyül ettiklerine ulaşmaları açısından sonuç odaklı bir çalışma” dedi.

Bimeras Kültür Vakfı’nın Esenler Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali kapsamında iKEDi “Biz de İstanbulluyuz” projesi Esenlerlilerle buluştu.

İstanbul’un sokaklarını, havasını ve suyunu paylaştığımız hayvanlarla uyumlu bir yaşama ve diğer canlıların var olma haklarına saygılı olmaya davet eden İKEDİ “Biz de İstanbulluyuz” projesi kapsamında; dünyaca ünlü animasyon ve kukla sanatçısı Güney Afrikalı Roger Titley’in tasarladığı 4 metre boyundaki dev kedi kuklalar, Esenler Dörtyol Meydanı’nda sergilendi.Meydanda kurulan ücretsiz kukla yapım atölyelerinde özellikle çocuklar hoşça vakit geçirdiler. Sanatsal yönetmenliğini Avusturyalı tiyatro yönetmeni Airan Berg’in üstlendiği iKEDi atölyelerine katılım ücretsiz ve 10 yaşın üzerinde herkese açık olan atölyelere katılan çocuklar,  hareketli hayvan kuklaları yaptılar.

SONUÇ ODAKLI BİR ÇALIŞMA

Etkinlik alanında atölyeleri tek tek gezerek çocuklarla yakından ilgilenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler’deki çocuklarımızın yeni bir şey üretebilmeleri, daha doğrusu tahayyül ettiklerine ulaşmaları açısından sonuç odaklı bir çalışma” dedi. Programa gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten Göksu,  “Bu sonuç odaklı çalışmada, ilginin bu kadar çok olacağını ben tahmin etmiyordum. Bu kadar ilgi olduğuna göre bunu sık sık yapmak gerekir. İnsan bir şeye ulaşmak ister, ulaşır fakat sonuçlanıp sonuçlanmayacağı konusunda endişe duyar.  Burada sonuçlandığını görünce daha heyecanlı bir hale geldiklerini görüyoruz. Tabi her şeyden önce bir insanın başarıya ulaşması var. Ayrıca hayvanlar âlemini tanıyorlar. Bu açıdan da güzel bir etkinlik. Anneler, babalar çocuklarının ellerinden tutmuşlar buraya gelmişler, birlikte maket yapıyorlar ve tebessüm ediyorlar. Zaten biz de bunu istiyoruz” diye konuştu.