Eklenme tarihi 27 Kasım 2011
ABONE OLDeprem çadırında düğün!
Esenler’in kardeş köylerinden Van’ın Pirgarip Köyü’nde hayat normale dönmeye başladı. Esenler Belediyesi’nin katkılarıyla depremden sonra köyde ilk düğün gerçekleştirildi.
Depremden sonra Pirgarip’te ilk halay…
Esenler’in kardeş köylerinden Van’ın Pirgarip Köyü’nde hayat normale dönmeye başladı. Esenler Belediyesi’nin katkılarıyla depremden sonra köyde ilk düğün gerçekleştirildi. Düğünler, doğumdan ölüme uzanan hayat yolculuğunda insanoğlunun belki de en önemli kilometre taşlarındandır. Yuva kuracak gençlerin sevgide birleşen kalplerinin, bir daha ayrılmamak üzere mühürlenme törenidir düğünler. Her genç erkek ve genç kız, yeni bir hayata merhaba diyecekleri düğün günlerinin en iyi şekilde geçmesini ister. Giyecekleri elbise ve gelinlikten, misafirlerin ağırlanmasına, ikramlardan düğünün yapılacağı mekâna kadar düğünle ilgili her şeyin en iyi olması için gayret ederler. Van’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Pirgarip Köyü’nden Cüneyt Durna ile komşu köy Karaağaç Köyü’nden Semra Damarseçkin de aynı duygular içindeydi. Hayatlarını birleştirmek için her türlü hazırlığı yapan Durna ile Damarseçkin aileleri düğün tarihi olarak 30 Ekim 2011 Pazar gününü belirlediler.
Depremle her şey bitti
Ancak 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği 7.2 şiddetindeki deprem, bir çok insanın da hayallerini alıp götürdü. Köyleri yerle bir olan Durna ve Damarseçkin aileleri depremle birlikte düğünü unutup hayata tutunmanın derdine düştüler. Tam o günlerde köyü ziyaret eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu konudan haberdar oldu. Göksu’nun “Hayat devam ediyor. Belediye olarak biz her türlü masraflarını karşılarız. Düğün, depremin yaralarının silinmesine de yardımcı olur. Düğün hazırlıkları hemen başlasın” demesi üzerine Cüneyt ile Semra’nın yüzleri yeniden güldü.
2 hafta içinde düğün
Belediye Başkanı Göksu’nun talimatları üzerine harekete geçen Esenler Belediyesi görevlileri 2 hafta içinde genç çiftlerin, her türlü düğün hazırlığını tamamladı. Çiftin deprem çadırı, beyaz eşyadan halıya kadar donatıldı. Ve 27 Kasım 2011 Pazar günü depremden sonra Pirgarip Köyü’nde ilk düğün gerçekleşmiş oldu. Günlerdir depremin getirdiği psikolojik baskı altında hayat mücadelesi veren Pirgaripliler, deprem çadırındaki düğünde halay çekerek Cüneyt – Semra çiftinin mutluluklarına ortak oldular.
Göksu’dan yeni çifte altın
Düğünün Esenler’den de misafirleri vardı. Depremzede çiftlerin her türlü düğün masrafını karşılayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, düğüne de Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik ile Danışmanı ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Aksu’yu gönderdi. Genel Koordinatör Mehmet Çelik, kendisi ve Başkan Göksu’nun hediye altın takısını taktıktan sonra damat Cüneyt Durna ve gelin Semra Damarseçkin ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirip, “Belediye Başkanımız Tevfik Göksu’nun selamlarını getirdim. Kendileri yoğun programlarından dolayı gelemedi ve bizi gönderdi. Çiftimize bir yastıkta ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.
Kardeşliğin gereğini yaşıyoruz
Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ise yaşanan tüm acılara rağmen hayatın devam ettiğini belirterek, “Depremin ardından böyle iki genç kardeşimizi evlendirmenin mutluğunu yaşıyoruz. Pirgarip’te bugün kardeşliğin gereği yaşanıyor. Genç çifte mutluluklar diliyorum” diye konuştu.Damat Cüneyt Durna – gelin Semra Damarseçkin ise Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya teşekkür ederek, “Ertelediğimiz düğünümüzü Belediye Başkanımızın sayesinde yapabildik. Kendisinden ve ekibinden Allah razı olsun. Bize gösterdikleri yardımlardan dolayı kendilerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştular. Tören, Esenler Belediyesi’nin ikramı olan düğün yemeği ile sona erdi.