Eklenme tarihi 8 Ekim 2015
ABONE OLÇocuklar Esenler’de Güvende
Herkes İçin Dost Kentler Atölyesi'nin sonuçları, düzenlenen bir panelle kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre Esenlerli çocuklar en çok Bilgi Evleri, ESEV, Çocuk Sokağı, Dijital Kütüphane, spor tesisleri ile Dörtyol Meydanı ve çevresinde kendilerini güvende hissediyor.
Herkes İçin Dost Kentler Atölyesi’nin sonuçları, düzenlenen bir panelle kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre Esenlerli çocuklar en çok Bilgi Evleri, ESEV, Çocuk Sokağı, Dijital Kütüphane, spor tesisleri ile Dörtyol Meydanı ve çevresinde kendilerini güvende hissediyor.
Esenler Belediyesi Şehir ve Düşünce Merkezi bünyesinde bu yıl hayata geçirilen “Herkes İçin Dost Kentler” ile “Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik” atölyelerinin sonuçları düzenlenen bir panelde kamuoyu ile paylaşıldı. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin oturum başkanlığını İTÜ öğretim görevlisi Doç. Dr. Hatice Ayataç yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Esenler’in daha yaşanabilir bir kent olması için yaptıkları hizmetlere devam edeceklerini, akademisyenlerin çalışmalarının kendilerine ışık tutacağını söyledi.
ESTİM SOKAK DEDEKTİFLİĞİ YAPTI
Birinci oturumun ilk konuşmasını MSGÜ Araştırma Görevlisi Arzu Erturan, “Esenler’de Yaya Güvenliği” konusunda yaptı. Sokakta güvenli şekilde yürümenin Esenler’i daha yaşanabilir kılacağını belirten Erturan bu amaçla yaptıkları çalışmadan, “Sokak Dedektifleri uygulamamızla Esenler Belediyesi’nin ESTİM birimi ile sokakları denetledik, sokağı sosyal ve fiziksel yönleriyle değerlendirdik” dedi.
NEREDE GÜVENDE HİSSEDİYORLAR?
“Esenler’de Çocuk Olmak” konulu bir konuşma yapan İTÜ öğretim görevlisi Doç. Dr. Hatice Ayataç, anket sonuçlarına göre çocukların en çok güvenlik tehdidi yaşadığına dikkat çekerek, “Yaptığımız anketlerden elde ettiğimiz sonuçlara göre Esenlerli çocuklar en çok Bilgi Evleri, ESEV, Çocuk Sokağı, Dijital Kütüphane, spor tesisleri ile Dörtyol Meydanı ve çevresinde kendilerini güvende hissediyor. Okul çevresinde ve sokaklarda güvensiz hissediyorlar” diye konuştu. Ayataç, çocukların belediyeden maceracı oyun alanları istediklerini de söyledi.
ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN SALINCAK
Panelin ikinci oturumunda “Esenler’de Engelsiz Tasarım” hakkında konuşan Beykent Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Ayşe Nilay Evcil, “Toplumun engelli çocukları içselleştirmesi ve empati yapabilmesi açısından bütün çocukların sokakta ve oyun alanlarında birlikte oynamaları gerekiyor” dedi. Evcil, Esenler Belediyesi’nin Çocuk Sokağı projesini takdir ettiğini belirterek, burada engelli çocuklar için özel salıncakların da bulunmasının çok iyi bir uygulama olacağını söyledi.
Programda akademisyenler; “Çocuk Dostu Esenler ve Yerel Yönetim İlişkisi”, “Yaşlı Dostu Esenler”, “Kadın Dostu Esenler”, “Esenler ve Sokak Hayvanları” başlıkları altında konuşmalar yaptılar. Panelin sonunda Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, panelistlere birer plâket takdim etti.
KİTABI ÇIKACAK
Araştırmacı ve akademisyenlerin bir araya geldiği toplantılardaki tartışma notları ve bilgiler derlenerek yayına hazırlanacak. Atölyenin çalışma ve araştırma sonuçlarının kitap haline getirilerek, “Dost Kentler” başlığında yönerge olarak yerel yönetimlere sunulması planlanıyor.