Eklenme tarihi 12 Nisan 2016

Çocuk Sokağı Akdeniz Medyasında

Esenler Belediyesi'nin EXPO 2016 Antalya'da sergilenecek "Çocuk Sokağı" projesi, Akdeniz medyasında geniş yer buldu.

Esenler Belediyesi’nin EXPO 2016 Antalya’da sergilenecek “Çocuk Sokağı” projesi, Akdeniz medyasında geniş yer buldu.

“EXPO’ya Esenler’den Çocuk Sokağı” başlıklı çok sayıda haberin bulunduğu Akdeniz medyasından çok sayıda gazete, Çocuk Sokağı’nın birebir temsili maketinin ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 22 Nisan’da açılacak EXPO 2016 Antalya’da yer alacağını haber verdi. “Akdeniz Gerçek”, “Akdeniz’de Yeni Yüzyıl”, “Antalya” gibi güneyin etkin gazeteleri haberlerinde, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının Esenler Belediyesi’nin hayata geçirdiği Çocuk Sokağı’nda canlanacağını sayfalarına taşıdı.

ÇOCUKLAR OYNAMAYA BAŞLADI BİLE

Sergi alanındaki Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yanındaki 65 metrelik bir yürüyüş yolunun “EXPO Çocuk Sokağı” için ayrıldığını belirten gazeteler, sokağın rengârenk gökkuşağı boyamalarıyla süslendiğini de ifade ettiler. Haberlerdeki fotoğraflarda çocukların kendileri için açılacak bu sokakta daha şimdiden keyifle oyunlar oynadıkları görülüyor.

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI

Haberlerde EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın’ın, Çocuk Sokağı ile ilgili gazetelere verdiği röportajdaki, “Çocuk Sokağı’nın yaygınlaşması ve diğer belediyeler tarafından da örnek alınarak uygulanması için bir platform oluşturmak istedik. Umarız, çocuklarımız için güvenle oynayabilecekleri bu tür sokaklar ülkemizin her tarafında yaygınlaşır” ifadelerine yer veriliyor.

ÇOCUKLAR BURAYI ÇOK SEVECEK

Öte yandan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da, “EXPO 2016 Antalya”da yer alan Çocuk Sokağı’nın birebir temsili maketini yerinde inceledi. Çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyleyen Karataş, “EXPO 2016 Antalya’da, 521 proje arasından sergilenecek 38 projeden birinin Çocuk Sokağı olması bizi çok mutlu etti. Biz bu projeyi çocuklarımızın güvenli şekilde, anne-babalarının hatta dede ve ninelerinin oynadıkları oyunları sokakta oynayabilmeleri için hayata geçirdik. Şimdi EXPO 2016 gibi uluslararası bir organizasyonda yer alıyoruz. Buradaki hazırlık çalışmalarımız, çocuklarımıza yakışacak güzellikte devam ediyor. Evlatlarımız burayı çok sevecek. İnşallah Çocuk Sokakları Türkiye’nin her yerine yayılır ve çocuklarımız mutluluğu paylaşmayı sokakta öğrenirler” diye konuştu.