Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 6 Aralık 2017

ABONE OL

Cemil Meriç Gönüllüleri, Meriç’i Andı

Cemil Meriç Gönüllüleri, "Dünya Engelliler Günü"nde görme engelli yazar Cemil Meriç'i kabri başında dualarla andı ve "Bu Ülke" kitabından pasajlar okudu.

Cemil Meriç Gönüllüleri, “Dünya Engelliler Günü”nde görme engelli yazar Cemil Meriç’i kabri başında dualarla andı ve “Bu Ülke” kitabından pasajlar okudu.

Esenler Belediyesi, Cemil Meriç Gönüllüleri ve Esenler Görme Engelliler Derneği ile birlikte “Dünya Engelliler Günü”ne özel olarak bir program düzenledi. Kitap okuyamayan, görme engelli vatandaşlara kitap okumak ve sesli kitap arşivi oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Cemil Meriç Gönüllüleri projesinde yer alan gönüllüler, Dünya Engelliler Günü’ne özel olarak bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

KABRİ BAŞINDA CEMİL MERİÇ’İ ANDILAR

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan kahvaltıyla başlayan program, görme engelli yazar Cemil Meriç’in kabir ziyaretiyle devam etti. Dil, tarih, edebiyat, felsefe ve sosyoloji olmak üzere sosyal bilimlerin birçok alanında araştırma yapmış ve yazılar kaleme almış önemli düşünce adamı Cemil Meriç’in “Bu Ülke” kitabından pasajlar okuyan Cemil Meriç Gönüllüleri, kabri başında Meriç’e dua etti.

“ADI MERYEM”İN İMZA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ

Program kapsamında 36 yıldır kas hastası olan Yazar Meryem Nazlı’nın “Adı Meryem” kitabının imza günü de gerçekleşti. Engellileri dört duvar arasından yaşama katılmaya çağıran yazar Meryem Nazlı, “Dört duvar değil artık benim yerim. Ben, okuyucularımın yüreklerinde her bölgeye yayılacağım” diyerek duygularını dile getirdi. Engelleri nasıl aştığından ve kitabının yazım aşamasından da bahseden Nazlı, kitabını sesli kitaba çeviren Cemil Meriç Gönüllüleri’ne teşekkür etti. Program sonunda “Adı Meryem” sesli kitabın DVD’si görme engellilere hediye edildi.

CEMİL MERİÇ GÖNÜLLÜLERİ PROJESİ NEDİR?

“Cemil Meriç Gönüllüleri” projesiyle, kitap okuyamayan, görme engelli vatandaşlara “Cemil Meriç Gönüllüsü” olan üyeler düzenli olarak kitap okuyorlar. Kitap okuyamayan ve yalnızlaşan görme engellilere kitap okuyarak sosyalleşmeleri sağlanıyor ve geleceğin Cemil Meriç’leri yetiştiriliyor.

Her yaştan kitapsever, “Cemil Meriç Gönüllüsü” olarak görme engellilerle bir araya geliyor, onlara kitap okuyor, sohbet ediyor. Evde, parkta, bahçede, kültür merkezlerinde yani hemen her yerde okunan kitaplar gönülleri birleştiriyor.

Diğer Haberler