Öneri ve Talep Formu

Eklenme tarihi 4 Kasım 2011

Bisikletini Van’a gönderdi

Babasına bin bir güçlükle aldırdığı bisikletini Van’daki depremzede kardeşleri için Van’a gönderen 9 yaşındaki Yiğitcan Sevim, “Onların da belki benim gibi bisikletleri vardı; ama hepsi enkaz altında kaldı. İnşallah benim bisikletim oradaki kardeşlerimi mutlu eder ve güle güle kullanırlar” dedi.

Babasına bin bir güçlükle aldırdığı bisikletini depremzede kardeşleri için Van’a gönderen 9 yaşındaki Yiğitcan Sevim, “Onların da belki benim gibi bisikletleri vardı; ama hepsi enkaz altında kaldı. İnşallah benim bisikletim oradaki kardeşlerimi mutlu eder ve güle güle kullanırlar” dedi.

Esenler Belediyesi tarafından “Van için Kardeşlik Vakti” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Esenlerliler büyük ilgi gösterdi. Kampanya başlar başlamaz Esenler Belediyesi’nin telefonlarını kilitleyen vatandaşlar, Van’a yardım etmek için seferber oldu. Atışalanı Caddesi’nde kurulan Van Yardım Çadırı’na yardımlarını ulaştırmak için adeta akın eden vatandaşlar,  depremzede kardeşlerinin yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek ve onların acılarını ortak olmak için Van’ın imdadına koştu. Kimi evindeki halısını, kimi battaniyesini, kimisi de sobasını kapıp geldi yardım çadırına.

Onlardan biri de 9 yaşındaki Yiğitcan Sevim idi. Yiğitcan, ailesinin maddi imkânsızlıklar içinde zar zor alabildiği bisikletini gönderdi Van’daki kardeşlerine.  Babasını bin bir güçlükle ikna ederek aldırmıştı bisikletini Yiğitcan. Çok seviyordu bisikletini. Her gece yastığa başını koyar koymaz bisikletinin hayalini kuruyordu. En çok istediği şeylerden bir tanesiydi bisiklete sahip olmak. Geç de olsa uzun bir zaman sonra bisikletine kavuşmuştu. Kavuşmuştu; ama daha 2 ay bile olmadan Van’da meydana gelen depremi duyar duymaz büyükleri gibi o da yardım etmek istedi Van’a. Bisikletinden başka göndereceği bir şey olmayan Yiğitcan, hemen harekete geçerek bisikletini Esenler Belediyesi’nin Atışalanı Caddesi’nde kurduğu yardım çadırına ulaştırdı. Bisikleti teslim alan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Yiğitcan’a gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür ederek yanaklarından öptü.

Onların bisikletleri enkaz altında kaldıVan’daki depremzedelere yardım etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Yiğitcan ise; “Bisikletimden başka verebilecek bir şeyin olsaydı, hiç düşünmeden onu da gönderirdim Van’a. Bisikletimi çok seviyorum; ama Van’daki kardeşlerim benim için daha önemli. Onların da belki benim gibi bisikletleri vardı; ama hepsi enkaz altında kaldı. İnşallah benim bisikletim oradaki kardeşlerimi mutlu eder ve güle güle kullanırlar” dedi. Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi isteği ile bisikletini Van’daki ihtiyaç sahibi çocukların kullanması için bağışladığını söyleyen Yiğitcan, kendisi gibi herkesin Van için bir şeyler yapması gerektiğini belirtti.