Eklenme tarihi 27 Ocak 2014
ABONE OLBatılı Güç Odakları Suriye’ye Kör
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Hikmet Söyleşileri” programında konuşan Özgür- Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Batılı güç odaklarının Suriye’ye suskun kaldığını söyledi.
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Hikmet Söyleşileri” programında konuşan Özgür- Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Batılı güç odaklarının Suriye’ye suskun kaldığını söyledi.
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Hikmet Söyleşileri” programının bu haftaki konuğu Özgür- Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya oldu.
Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda, Özgür- Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya “Suriye İntifadasında Sorunlar ve Sorumluluklarımız” konusunda konferans verdi. Suriye’de yaşanan olayları değerlendiren Kaya, Suriye’de bir vahşet yaşandığını söyledi.
Ortadoğu’daki Arap Baharını hatırlatan Kaya; Tunus’ta, insanları ayağa kaldıran şeyle Mısır’dakinin aynı olduğunu belirterek Suriye’de de aynı beklentiler olduğunu ifade etti. Tunus’ta başlayan bir süreç olduğunu ve bu sürecin tüm Ortadoğu’yu etkilediğini anlatan Kaya, Tunus, Libya ve Mısır’daki devrim sürecine olumlu bakıyorsak, Suriye’deki devrim sürecini de olumlu görmek gerektiğini söyledi.
HİÇBİR ŞEKİLDE SAVUNULAMAZ
Suriye konusunda batılı güç odaklarının suskun kaldığını, yaşananları görmemezlikten geldiğini ifade eden Kaya, Müslümanların da Suriye konusunda fikirsel olarak bölündüğünü belirtti. Suriye konusunda Müslümanların kara propaganda etkisinde kaldığını ifade eden Kaya, “Ölen bütün bedenlere rağmen bugün Suriye halkının ayağa kalkması başlı başına bir kazanımdır” dedi.
“Suriye’deki kardeşlerimizin yaşadıkları ve buna ilişkin sorumluluklarımız konusunda çok daha duyarlı olmalıyız” diyen Kaya, Suriye’deki olaylarla ilgili en son ortaya çıkan işkence fotoğraflarına da işaret ederek, “Biraz vicdanı olan herkesin şu fotoğraflara baktığında, ‘ İşte bu rejim budur. Bu rejim hiçbir şekilde savunulamaz’ demesi gerekiyor. Her şey çok açık, çok net” diye konuştu.