Eklenme tarihi 21 Nisan 2015

Barış Elçilerinden Vali’ye Ziyaret

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “6. Barış Ekmeği Festivali” kapsamında Esenler’e gelen çocuklar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile bir araya geldi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “6. Barış Ekmeği Festivali” kapsamında Esenler’e gelençocuklar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile bir araya geldi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “6. Barış Ekmeği Festivali” kapsamında bu sene Çanakkale’de omuz omuza mücadele eden kahramanların ülkelerinden gelen 120 çocuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile bir araya geldi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun da katılımıyla gerçekleşen ziyarette İstanbul Valisi Şahin ve Erdoğan, tüm çocuklarla yakından ilgilendi.

DEDELERİMİZİN MİRASI

Vali Şahin, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’dan 6. Barış Ekmeği Festivali hakkında bilgi aldıktan sonra 6. Barış Ekmeği Festivalini gerçekleştiren Başkan Göksu’ya teşekkür ederek, “Böyle bir faaliyeti gerçekleştirip, Çanakkale Savaşı’nda savaşmış şehitlerimizin torunlarını İstanbul’da bir araya getirmesi gerçekten çok güzel bir tablo. Dün omuz omuza birlikte savaşan dedelerimizin gösterdiği dayanışmayı ve dostluğu sizlerin de devam ettirmesi ve gelecek nesillere dostluğun daha da güçlendirerek derinleştirerek aktaracak olması hasebiyle bu tür faaliyetleri çok faydalı görüyorum. Bu dostluğu sonsuza kadar sürdürmek, hem dedelerimizin bize mirası, hem de insanlık vazifemizdir” dedi.

BARIŞ EKMEĞİ TAKDİM ETTİLER

Aralarında Türk öğrencilerinin de olduğu Lübnan, Bosna, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Kosova, Romanya, Ürdün, Filistin, Suriye ve Libya’dan gelen çocuklar, pişirdikleri 127 cm.’lik barış ekmeğini İstanbul Valisi Şahin’e takdim etti. Ülkelerinden getirdikleri hediyeleri de Vali Şahin’e takdim eden çocuklar, kendi dillerinde yazdıkları barış mektuplarını ve şiirlerini okudular. Ziyaret, toplu fotoğrafların çekilmesinin ardından sona erdi.