Eklenme tarihi 25 Kasım 2013

Anne Üniversitesi’nde 3. Dönem Başladı

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen Anne Üniversitesi projesi kapsamında üçüncü dönem dersleri başladı.Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye’nin öncü projesi Anne Üniversitesi’nin üçüncü dönemi başladı. İlki Ekim 2012, ikincisi Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen ücretsiz Esenler Belediyesi Anne Üniversitesi’nin üçüncü döneminde ders zili 23 Kasım 2013 Cumartesi günü çaldı. Yeni dönemde Esenlerli 94 anne, üniversite mezunu olmak için başvurdu. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitim programı çerçevesinde anneler, 9 ayrı dersten 8 hafta boyunca, toplam 48 saat eğitim alacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu’nda verilen eğitimlerin ilk dersinde, 3. dönem anne öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Annelere ilk dersi, Yrd. Doç. Dr. Ş. Gonca Zeren verdi. Zeren’den Aile İçi İletişim’i dinleyen anneler, ilk dersin sonunda heyecanını attılar ve, “Biz bu projeye yazıldık ama, korkarak geldik. Üniversite deyince aklımızda hep zor dersler geliyordu. Dersleri anlayıp, anlayamayacağımız endişesi içerisindeydik. Ancak, ilk dersi gördükten sonra bu tedirginliğimiz ortadan kalktı. Hocamız dersi çok iyi anlattı, biz de anladık. Korkacak bir şey yokmuş” diyerek düşüncelerini aktardırlar. Yrd. Doç. Dr. Ş. Gonca Zeren de öğrencilerine, “Endişe edecek hiçbir şey yok. Derslerimiz hep böyle güzel geçecek. Bu özgüveninizden dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.İlk gün ikinci dersi Yrd. Doç. Dr. Celile Ökten verdi. “Sanat ve Toplum” dersinde annelerle bir araya gelen Ökten de, 8 hafta boyunca güzel şeyler öğreneceklerini belirterek, “Projeye katıldığınız için sizleri kutluyorum. Üniversite ortamının yanında buradan birçok şey öğrenmiş olarak mezun olacaksınız” diye konuştu.DİĞER DERSLERAnne Üniversitesi’nin üçüncü döneminde verilecek diğer dersler ise şöyle:İletişim Becerileri, Değerler Eğitimi, Ev Ekonomisi, Düşünce, Sağlık Bilgisi Ve Çevre Bilinci, Girişimcilik, Eğitimde Ailenin Rolü, Medya Okuryazarlığı.Esenlerli annelerin özgüvenini arttırmak, anne ve çocuk arasındaki eğitim seviyesini güncellemek, çocukların annelerine özenmelerini ve annelerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Anne Üniversitesi Projesi’nden; Esenler’de yaşayan, okul çağında çocuğu bulunan, lise mezunu tüm anneler faydalanabiliyor.Esenler Belediyesi Anne Üniversitesi, ilk olarak 13 Ekim 2012 tarihinde ders başı yapmış, ilk dönemde 61 mezun vermişti. İkinci dönem eğitimleri ise 6 Nisan 2013 tarihinde başlamış, 133 anne diploma almıştı. Anne Üniversitesi’nde dersler her hafta Cumartesi günleri 09.30 – 15.30 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu’nda veriliyor. Anne öğrencileri, belediyeye ait servisler üniversiteye getirip, götürüyor.