Eklenme tarihi 26 Aralık 2017

15 Temmuz Şehitler Parkı Çok Sevildi

Esenler Belediyesi tarafından hizmete açılan 15 Temmuz Şehitler Parkı, Esenler ilçe halkından yoğun ilgi görüyor. Park, özellikle hafta sonlarında 7'den 70'e tüm vatandaşların akınına uğruyor.

Esenler Belediyesi tarafından hizmete açılan 15 Temmuz Şehitler Parkı, Esenler ilçe halkından yoğun ilgi görüyor. Park, özellikle hafta sonlarında 7’den 70’e tüm vatandaşların akınına uğruyor.

1912 yılından bu yana Türk askerine hizmet veren asırlık Metris Kışlası’ndan artık çocuk sesleri yükseliyor. Esenler Belediyesi tarafından 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı’nın bulunduğu 236 dönümlük kışlada yapılan 15 Temmuz Şehitler Parkı, hizmete girdiği günden bu yana özellikle hafta sonlarında Esenlerlilerin yeni buluşma adresi oldu.

İSTANBULLULAR BURADA NEFES ALIYOR

15 Temmuz Şehitler Parkı, sadece Esenlerlileri değil 7’den 70’e tüm İstanbulluları da ağırlıyor. Bağcılar, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Sultangazi gibi Esenler’e komşu ilçelerde oturan vatandaşlar da parka gelerek aileleri ile birlikte keyifli vakit geçiriyorlar.

BÜYÜKLERE DİNLENCE KÜÇÜKLERE EĞLENCE

Yaklaşık 26 futbol sahası büyüklüğündeki parka gelen aileler, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak bir şekilde kuş sesleri arasında piknik yapıyorlar. Vatandaşlar, doğayla içiçe kamelyalarda piknik masalarını doldururken, çocuklar da; top oynayarak, bisiklete binerek, göl kenarında gezintiye çıkarak ve oyun gruplarında oynayarak doyasıya eğleniyorlar. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü de çeşitli etkinlikler düzenleyerek anne ve babaların çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirmesine imkan sağlıyor.

VATANDAŞLARDAN PARKA TAM PUAN

İstanbul’un en önemli ve bölgenin en büyük doğal yeşil alanlarından biri olan 15 Temmuz Şehitler Parkı’na gelen vatandaşlar; “Çocuklarımız burada yeşille ve doğayla iç içe, güvenli bir şekilde doyasıya eğleniyorlar. Bu parkı bizlere kazandıran Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diyerek düşüncelerini dile getiriyorlar.

SİMÜLASYON MERKEZİ DE OLACAK

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve büyük bir kısmı doğal yeşilliklerle kaplı olan araziye park bünyesinde; yürüyüş ve bisiklet yolları, sportif etkinlikler, piknik, çocuk oyun ve eğlence, sosyal etkinlik alanları ile açık hava kitap okuma mekânları yer alıyor. Proje kapsamında 15 Temmuz şehitlerinin biyografilerinin yer alacağı ve o kara gecede yaşananların anlatılacağı 15 Temmuz Simülasyon Merkezi ile Müzesi de inşa edilecek.

15 TEMMUZ ASLA UNUTULMAYACAK

15 Temmuz darbe teşebbüsünde Esenler’in 10 şehit verdiğini ve 40’ın üzerinde de gazisinin bulunduğunu hatırlatan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazan 250 şehidimizin hatıralarını Esenler’de ebediyen yaşatmak istiyoruz. Parkta şehitlerimizin anıtları ve kitabeleri bulunacak. Ayrıca 15 Temmuz Simülasyon Merkezi de yer alacak. Bu parkı ziyaret edenler 15 Temmuz’da Türkiye’de ne yaşandıysa bu merkezde izleyebilecek ve bu tarih hiç bir zaman unutulmayacak” şeklinde konuştu.